Police Report against ‘Pendekar’

Saturday, 31 January 2009
Police Report against ‘Pendekar’
Earlier today morning, I made a police report against the ‘Pendekar Tanah Air’ blog at the Petaling Jaya police headquarters, accompanied by Putera MIC National Coordinator Mr. P. Kamalanathan. Following the report, I was asked to provide my statement to the police.

I notice that the offensive blog has been removed, however the damage is done. Such behaviour cannot, and should not be tolerated. Let this be a reminder to all, that Putera MIC will not sit by and allow such insults to be heaped on the Indian community!

Below is the text of the police report.

TEKS LAPORAN POLIS

Saya, Premnath a/l Agamutu, K/P 800412-14-xxxx, pada hari ini, 31 Januari 2009, ingin melaporkan kewujudan sebuah laman web berbentuk blog, bertajuk ‘Pendekar Tanahair’, di alamat web http://pendekartanahair.blogspot.com yand dikendalikan oleh orang yang menggunakan nama samaran ‘Pendekar Ramlee’.

Laman blog ini menghina kaum India di Malaysia, dengan kata-kata kesat dan menyakitkan. Ia mengandungi pelbagai tuduhan dan maklumat yang salah mengenai rakyat Malaysia yang berketurunan India. Laman ini juga mengandungi unsur-unsur hasutan, bertujuan mewujudkan rasa benci terhadap orang-orang India, sejurus mengancam perpaduan kaum di negara yang berbilang kaum ini.

Berikut adalah beberapa petikan dari laman tersebut yang berunsur hasutan:

1. Tuhan buatkan mereka berkulit hitam sebagai amaran kepada umat kita semua yang orang India ini adalah orang yang tidak baik sama sekali.

2. Mereka adalah orang jahil, seperti binatang buas dan perlu di awasi dan di pukul selalu untuk mengingkatkan mereka supaya berkelakuan baik dan tidak sebagai binatang buas.

3. Orang India jahat, mereka hitam kerana mereka jahat. Terutama sekali orang lelaki india. Harus dihapuskan sama sekali. Lanyak keling!!!

4. Orang India di Malaysia ini adalah bangsa yang paling rendah kalao dibanding dengan orang mereka yang asalnya dari India.

5. Sebab utama ini ialah mereka adalah kasta “pariah” dan diambil oleh orang British sebagai kuli untuk bekerja di ladang getah.

6. Sebab itu mereka harus di lanyak dan di pukul selalu. Ini adalah kerana otak mereka adalah seperti binatang. Mereke tidak faham akan erti budi pekerti dan cuma seperti seekor lembu dan tidak mempunyai pikiran dan emosi sebagai manusia.

7. Saya syorkan semua orang india dipukul sebulan sekali untuk mengajar mereka supaya dapat menjadi manusia yang berguna dan bukan binatang.

8. Kaum yang tak berguna, kuat menipu, merompak dan mencuri.

9. Lepas tue jadi loyar buruk, cakap yang bukan-bukan macam diorang nie macam bumiputra? Siapa kaum keparat nie. Si celaka india nie.

10. Kaki minum, kaki tipu dan kaki putar belit.

11. Lintah darat – ini lah kaum keling kepada orang Melayu di Malaysia nie.

12. Dah lah banyak buat dosa, banyak kes kecurian, rogol dan pembunuhan.

13. Setakat pukul keling nie tak cukup, kena hantam cukup-cukup terutamanya wartawan keling sperti Joe Fernandez yang asyik tulis cerita keling dalam Malaysiakini.

14. Kalo pihak polis tak lanyak keling-keling nie, orang melayu akan bangkit dan lanyak keling celaka nie.

15. Biar aku panggil semua orang kampong ku dan lanyak keling kaparat nie.

Saya mendesak polis menyiasat laman blog ini, mengenalpasti penulis yang berkenaan dan mengambil tindakan yang sepatutnya. Sekian laporan saya.
Posted by Premnath Agamutu at 1:58 PM 2 comments
Pendekar? More like Penghasut!
I am upset and angry after reading the seditious contents of a blog that serves no purpose other than to incite hatred against the Malaysian Indian community. Apart from calling us all kinds of names, the blog accuses the entire community of being animals. The author also calls for violence against Indians.

I will be lodging a police report against the blog on Saturday, 31st January at 11 am at the Petaling Jaya police headquarters. I know it is not easy for the police to trace the author, let alone take any action against him. However, I feel it is only right that a police report be lodged, and for the police to investigate. If anything, I hope it will at least serve as a deterrent to others who might want to follow the footsteps of this ‘Pendekar Ramlee’.

The blog also levels unwarranted criticsm against news portal Malaysiakini, with specific calls for violence against one Joe Fernandez, stated there as a Malaysiakini reporter.

More on this after the report is lodged, stay tuned. Do come to the police station and show support if you can.

In the meantime, I call upon all to flag the blog, so that blogspot will remove the blog from their server.
Posted by Premnath Agamutu at 1:09 AM 2 comments

2 thoughts on “Police Report against ‘Pendekar’

  1. Pingback: chatting room

Comments are closed.